التخطي إلى المحتوى الرئيسي

صينية الدجاج بالبرتقال و الميرمية



المقادير

دجاجة مقطعه ثمانية
بصلتين شرائح
و4 فصوص ثوم شرائح
ورقتين لاورو
عود قرفة
زنجبيل اخضر
ورقتين ميرمية
فلفل اسمر
حب هان او هيل
ملح و سماق
عصير حبتين برتقال بلدي
و حبة برتقال مقطعه
و انا قلت برتقال بلدي لانه بيكون طعمه مالح
شوية بقدونس مفروم للتزيين

الطريقه

عالنار في حلة نحط معلقتين زيت زيتون و نحط البصل و نشوحه و بعدين نضيفله الثوم
و لما يبتدي يحمر نضيف الدجاج و التوابل المذكورة مع الميرمية
بس لا نكثر عن ورقتين ثلاثة حتى لا تمرر و نقلب الدجاج جيدا مع البصل و نشوحه
و بعدين بنضيف عصير البرتقال و قطع البرتقال و نصف كوب ماء
و لحد ما يوصل الدجاج نصف سواء نجيب صنية
و ننزل فيها الفراخ مع الصوص اللي فيها و نرش عليها رشة سماق
و ندخلها الفرن تكمل سواها و تتحمر على نار عاليه انا عندي على 260 درجة
و لما تستوي و تحمر ترشي عليها شوية بقدونس طبعا حسب الرغبة

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

منقوش زعتر

جميع المقادير بمعلقه كبيره عدد 2 كوب طحين كوب ماء معلقة خميره ربع معلقة ملح معلقه زيت زيتون ربع معلقة سكر كوب زعتر حلبى بالسمسم عليه نص كوب زيت زيتون الطريقه نقوم بعمل العجينه ونتركها ترتاح لمدة 20 دقيقه نحضر الزعتر بالسمسم مع زيت الزيتون ثم نقوم بتكوير العجين وكل كوره نفردها على شكل رغيف مدور رقيق ونقوم بوضع الزعتر الممزوج بزيت الزيتون ويدخل الفرن درجة حراره عاليه 200 درجه الى ان تاخز حروف المنقوشه اللون الذهبى الجميل بالهنا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن