المقادير
نص كيلو كبدة مقطعة صغير
ملح
كمون
و3 ملاعق كبيرة خل
فلفل حار - اختيارى
و3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم
حلقات فلفل أخضر
عصير ليمونة
وكوب زيت للتحمير
الطريقة
نخلط الثوم والخل والكمون والملح والليمون والشطة - الفلفل الحار
جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فى البراد 1/4 ساعة
نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة
ونقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة
نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة
ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه
مع الكبدة ونغطيها ونتركها ربع ساعة
بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها
توضع فى طبق التقديم تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز المصرى
و دى من افضل طرق عملها
تعليقات
إرسال تعليق