التخطي إلى المحتوى الرئيسي

صينية اللحمة و البطاطس البوريه


المقادير

ربع كيلو لحمة مفرومة
بصلة كبيرة مفرومة صغيّر
و4 حبات بطاطس وسط مسلوقة كويس جداً
جبنة شيدر مبشورة
و3 معلقة كبيرة صلصة الطماطم
و1 معلقة كبيرة دقيق
ملح و فلفل و أي بهارات إنتي بتحبيها
كوب مياه
زيت للتحمير

و الإختياري ممكن تحطي أي نوع خضار إنتي عايزاه بس تقطعيه صغير جداً ممكن بسلة أو كرفس أو جزر أو كلّه مع بعضه

الطريقه

تحطي الزيت و تحمر البصلة لدقائق معدودة بعد كدا نضع اللحمة المفرومة و تقلب و تستوي
هنا ممكن تضيفي الخضار اللي عايزاها لو عايزة خضار
بعد كدا نضع البهارات و تقلبي شوية
بعدها على طول نضع الصلصة و تقلب و نضع الدقيق و تقلبي كويس جداً عشان يتوزع في كل الطاسة
بعد كدا على طول نضع المياه و تضيفيها و تخليها تغلي
لحد ما تحسي إن المية قلّت و الصوص بقة سميك
في هذه الأثناء بتكوني بتسلقي البطاطس
لما يتسلق تهرسيه مع شوية لبن و زبدة و ملح و فلفل و نضع جوزة الطيب
تجيبي صينية و تحطي عليها خليط اللحمة و فوقيها البطاطس المهروسة و فوقيها الجبنة المبشورة
و تدخليها الفرن و مجرد إن السطح يحمر تشيليها يعني تقريبا ربع ساعهً
و بالهنا و الشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن