التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الأرز بالخلطة الشرقية


المكونات

عدد 2 كوب أرز مصري
و¼ كيلو كبدة بتلو
و¼ كيلو كلاوي
و¼ كيلو قلوب
و3 كوب لحم مفروم
و3 حبة بصل مفروم
و3 فص ثوم
بهارات لحم حسب الرغبة
و1 ملعقة صغيرة قرفة
و2 مسمار قرنفلو
و1 ملعقة كبيرة معجون طماطم
و2 ملعقة صغيرة سكر
و4 ملعقة كبيرة سمن
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة

طريقة التحضير

تقطع الكبدة والكلاوي والقلوب قطع صغيرة
فى قدر مناسب تسخن السمن
وتضاف قطع الكبدة والكلاوي والقلوب واللحم المفروم ويشوح جيداً
يضاف للخليط نصف كمية البصل ثم الثوم
ثم يضاف كوب من مرق اللحم ويتبل بالملح وفلفل الأسود
ويترك الخليط حتى ينضج
فى قدر أخر يوضع السكر ويسخن على نار هادئة حتى تحول إلى كارميل
يضاف إلى الكارميل باقي البصل ومعجون الطماطم وملعقتين من السمن
يضاف لهاذا الخليط البهارات والقرفة والقرنفل ويقلب
يضاف الأرز ويحرك جيداً
ثم يضاف 2 كوب مرق اللحم ويترك حتى يغلي
يغطى القدر وتخفض درجة الحرارة ويترك حوالي 20 دقيقة حتى ينضج
يقدم الأرز بالخلطة مع خليط الكبدة والكلاوي فوق الأرز

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

منقوش زعتر

جميع المقادير بمعلقه كبيره عدد 2 كوب طحين كوب ماء معلقة خميره ربع معلقة ملح معلقه زيت زيتون ربع معلقة سكر كوب زعتر حلبى بالسمسم عليه نص كوب زيت زيتون الطريقه نقوم بعمل العجينه ونتركها ترتاح لمدة 20 دقيقه نحضر الزعتر بالسمسم مع زيت الزيتون ثم نقوم بتكوير العجين وكل كوره نفردها على شكل رغيف مدور رقيق ونقوم بوضع الزعتر الممزوج بزيت الزيتون ويدخل الفرن درجة حراره عاليه 200 درجه الى ان تاخز حروف المنقوشه اللون الذهبى الجميل بالهنا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن