التخطي إلى المحتوى الرئيسي

صنية الفراخ بالبطاطس




المقادير

فرخة نظيفة ومقطعة اربعة
و2 بصلة حلقات
و2 بطاطس حلقات
و2 طماطم حلقات
فلفل اخضر حلقات
ملح - فلفل - جوزة الطيب
ملعقة سمن
و2 ملعقة صلصة طماطم

الطريقة

نضع البصل مع الطماطم والفلفل الاخضر والملح والفلفل والسمن وجوزة الطيب وندعكهم جيدا
ناخذ نصف المقدار ونخلطه بالبطاطس ثم نرصها في الصنية
النصف الاخر نخلطه بالفراخ ثم نرصها فوق البطاطس
نزودها بعض الماء
ندوب الصلصة في كوب ماء ونضعها علي الوجه
ثم ندخلها الفرن الي ان تستوي
وبألف هنا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن