التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كفته الدجاج بطريقه جديده


المقادير

دجاجه مخليه ومفرومه
بصله صغيره معصوره بدون مويه
فصين ثوم مفروم
حبه طماطم
حبة جوز الطيب صغيره مبشوره

التوابل : ملح + فلفل اسود + بهار لحم
وممكن نضيف قليل من الزعتر حسب الرغبه

الطريقه

نفرم البصل مع التوابل والثوم مع حبه الطماطم
ونصفي الخليط نأخذ المياه فقط من الطماطم
نفرم الدجاج جيدا ونضيف له جوز الطيب
وافضل ان افرمها مرتين
مع وضع قليل من التوابل
ونأخذ الخليط ونشك به الاسياخ مع بل ايدينا بالتتبيله
ونترك الاسياخ في الثلاجه فتره حتي تتماسك
ونحاول ان كل سيخ ياخذ مقدار متساوي
ونرصها في صنيه وندخلها الفرن بدرجه ساخنه لمده 3 دقيقه فقط
وبعدين نأخذ السيخ ونضعه علي الفحم ونكمل التسويه
وفي هذه الحاله لن يفك من علي السيخ او ينفرط
وبالهنا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

منقوش زعتر

جميع المقادير بمعلقه كبيره عدد 2 كوب طحين كوب ماء معلقة خميره ربع معلقة ملح معلقه زيت زيتون ربع معلقة سكر كوب زعتر حلبى بالسمسم عليه نص كوب زيت زيتون الطريقه نقوم بعمل العجينه ونتركها ترتاح لمدة 20 دقيقه نحضر الزعتر بالسمسم مع زيت الزيتون ثم نقوم بتكوير العجين وكل كوره نفردها على شكل رغيف مدور رقيق ونقوم بوضع الزعتر الممزوج بزيت الزيتون ويدخل الفرن درجة حراره عاليه 200 درجه الى ان تاخز حروف المنقوشه اللون الذهبى الجميل بالهنا