التخطي إلى المحتوى الرئيسي

السمك الفيليه بالشيبسي


المقادير

كيلو سمك فيليه
كوب بيستو صوص
و2 حبة بطاطس كبيرة مقطعة شيبسي
ليمون شرائح
اسبارجوس
ملح
خل
عصير ليمون
زيت او زبدة

الطريقه

نقوم بغمر شرائح البطاطس الشيبسي بالماءالمملح والخل حتي يطري
ثم نرصهم متلاصقين فوق بعضهم واحدة شيبسي فوق التانية في 3 صفوف متجوارين ومتلاصقين
ثم نضع احدي قطعة من السمك الفيليه
وتدهن بملعقة من البيستو وعصير الليمون ورشة ملح
ثم نلف عليها شرائح الشيبس بحيث تغطيها تماما
ثم تنقل لصينية بها القليل من الزيت او السمن وتدهن البطاطس بالزيت او السمن
ثم تدخل فرن حار وعلي كل قطعة سمك ملفوفة بالشيبس شريحة ليمون
وتدخل الفرن حتي تحمر البطاطس وتقدم مع الاسبارجوس السوتيه
لعمل الاسبارجوس السوتيه يسلق في ماء مغلي مملح ل5 دقائق
ثم يرفع ويغمر بماء مثلج حتي وقت التقديم
يرفع ويشوح بقليل من الزبد ويقدم ساخن وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

منقوش زعتر

جميع المقادير بمعلقه كبيره عدد 2 كوب طحين كوب ماء معلقة خميره ربع معلقة ملح معلقه زيت زيتون ربع معلقة سكر كوب زعتر حلبى بالسمسم عليه نص كوب زيت زيتون الطريقه نقوم بعمل العجينه ونتركها ترتاح لمدة 20 دقيقه نحضر الزعتر بالسمسم مع زيت الزيتون ثم نقوم بتكوير العجين وكل كوره نفردها على شكل رغيف مدور رقيق ونقوم بوضع الزعتر الممزوج بزيت الزيتون ويدخل الفرن درجة حراره عاليه 200 درجه الى ان تاخز حروف المنقوشه اللون الذهبى الجميل بالهنا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن