المقادير
كيلو من البطاطس
بصلة مقطعة مكعبات
فلفل اسود
بقدونس
فحم
الطريقة
نضع البطاطس فى اناء به ماء و نتركها حتى تصبح مسلوقة نصف سلقة
تكون ناشفة بعض الشيء حتى نتمكن من تقطيعها
نقشر البطاطس بعد السلق ونقطعها شرائح متوسطة الحجم ( ليست رفيعة ) و نحمر البطاطس
قطعى البصل مكعبات واضيفى عليه فلفل اسود
وقلبيهم جامد و قصى البقدونس الى قطع صغيرة
ضعى على كل شريحة بطاطس بعض من البصل المدعوك بالفلفل الاسود وبعض البقدونس
استمرى حتى تنتهى من كمية البطاطس الموجودة
ضعى الفحم على النار واستمرى في النفخ فيها حتى تشتعل
ضعى الفحم في منتصف طبق البطاطس وغطى الاناء لمدة 5 دقائق
قدمى طبق البطاطس على الفحم و بالهنا والشفا
تعليقات
إرسال تعليق