المقادير
عدد 2 معلقة صغيرة خلطة التوابل المكسيكية
و2 معلقة كبيرة عصير ليمون
و4 فص ثوم مدقوق
و2 معلقة كبيرة خل
و2 معلقة كبيرة صويا صوص
و2 معلقة كبيرة باربيكيو صوص
نصف كيلو صدور فراخ أو لحمة فيليه
مقطعة إلى شرائح طويلة
بصلتان أجنحة
معلقة سكر صغيرة
زيت ذرة
تقدم مع الاتي
عدد 3 حبات طماطم حجم وسط تقطع إلى مكعبات صغيرة
و2 حبات بصل مقطع مكعبات
و2 حبات فلفل حار أخضر يقطع إلى قطع صغيرة
و2 حبات فلفل ألوان مقطع مكعبات
كوب جبنة شيدر مبشورة
كوب ساور كريم
خس مقطع
العيش المكسيكي منتج مصري إسمه كينغ م
أو مستورد حسب الرغبة
رشة ملح وفلفل على الخضار المقطع
طريقة الطبخ
في وعاء صغير تتبل اللحمة أو الفراخ بخلطة التوابل على الأقل ساعتين
بعد وقت التتبيل ما يخلص نسخن 5 معالق زيت في طاسة على نار وسط
ونشوح الفراخ أو اللحمة مع الثوم المدقوق لمدة عشر دقائق
نضيف فوق الفراخ أو اللحمة الصويا صوص والباربيكو صوص وعصير الليمون والخل
ونقلب جيداً ونتركهم على نار هاديه كمان عشر دقائق
بعد ما اللحمة تستوي نشلها من الطاسة ونتركها على جمب
نسخن 5 معالق زيت في الطاسة
ونقلي البصل الاجنحة على نار وسط ونضيف إليه معلقة سكر صغيرة
نقلب ونتركه حتى يصبح لونه ذهبي
تضاف اللحمة أو الفراخ إلى الطاسة مع البصل ونقلبهم مع بعض
تقدم الفاهيتا فى الحال مع الخضار المقطع على جمب
الجبنة والساور كريم والعيش المكسيكي
تعليقات
إرسال تعليق