التخطي إلى المحتوى الرئيسي

فاهيتا



المقادير

عدد 2 معلقة صغيرة خلطة التوابل المكسيكية
و2 معلقة كبيرة عصير ليمون
و4 فص ثوم مدقوق
و2 معلقة كبيرة خل
و2 معلقة كبيرة صويا صوص
و2 معلقة كبيرة باربيكيو صوص
نصف كيلو صدور فراخ أو لحمة فيليه
مقطعة إلى شرائح طويلة
بصلتان أجنحة
معلقة سكر صغيرة
زيت ذرة

تقدم مع الاتي

عدد 3 حبات طماطم حجم وسط تقطع إلى مكعبات صغيرة
و2 حبات بصل مقطع مكعبات
و2 حبات فلفل حار أخضر يقطع إلى قطع صغيرة
و2 حبات فلفل ألوان مقطع مكعبات
كوب جبنة شيدر مبشورة
كوب ساور كريم
خس مقطع
العيش المكسيكي منتج مصري إسمه كينغ م
أو مستورد حسب الرغبة
رشة ملح وفلفل على الخضار المقطع

طريقة الطبخ

في وعاء صغير تتبل اللحمة أو الفراخ بخلطة التوابل على الأقل ساعتين
بعد وقت التتبيل ما يخلص نسخن 5 معالق زيت في طاسة على نار وسط
ونشوح الفراخ أو اللحمة مع الثوم المدقوق لمدة عشر دقائق
نضيف فوق الفراخ أو اللحمة الصويا صوص والباربيكو صوص وعصير الليمون والخل
ونقلب جيداً ونتركهم على نار هاديه كمان عشر دقائق
بعد ما اللحمة تستوي نشلها من الطاسة ونتركها على جمب
نسخن 5 معالق زيت في الطاسة
ونقلي البصل الاجنحة على نار وسط ونضيف إليه معلقة سكر صغيرة
نقلب ونتركه حتى يصبح لونه ذهبي
تضاف اللحمة أو الفراخ إلى الطاسة مع البصل ونقلبهم مع بعض
تقدم الفاهيتا فى الحال مع الخضار المقطع على جمب
الجبنة والساور كريم والعيش المكسيكي

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا