التخطي إلى المحتوى الرئيسي

مكرونة سباجتي مع كفتة والصوص الاحمر


المقادير

عدد 3 معلقة صغيرة من
خلطة التوابل السرية
كيس مكرونة سباجتي 400 جرام
نص كيلو لحمة مفرومة
بيضة
و2 معلقة بقسماط مطحون
بصلة
جزرة
و2 فص ثوم
كوب شوربة لحمة ممكن ماجي
و3 طماطم
و5 معالق زيت زيتون

الطريقة

في وعاء تخلط كل من 2 معلقة صغيرة من خلطة التوابل الايطالية
بيضة ، 5 معالق زيت زيتون ، 2 معالق بقسماط مطحون إضافة
إلى اللحمة المفرومة
تحضر كورات اللحمة المفرومة وتقلى على
نار وسط لمدة ١٥ دقيقة
تسلق المكرونة ، تشطف بماء بارد وتصفى. ترجع الحلة وتقلب بشوية زيت

لتحضير صوص الطماطم

يوضع في الخلاط الطماطم مغسولة ومقطعة إلى اربع
معلقة صغيرة خلطة التوابل الايطالية ، بصلة ، ثوم ، جزرة وشوربة اللحمة. يضرب جيداً
يوضع الصوص على النار لمدة 30 دقيقة لغاية لما يتسبك
توضع كورات اللحمة في الصوص وتقدم فوق المكرونة
عند التقديم تبشر الجبنة البرمسيان فوق طبق المكرونة
ممكن ترش بشوية بقدونس للتزيين

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

منقوش زعتر

جميع المقادير بمعلقه كبيره عدد 2 كوب طحين كوب ماء معلقة خميره ربع معلقة ملح معلقه زيت زيتون ربع معلقة سكر كوب زعتر حلبى بالسمسم عليه نص كوب زيت زيتون الطريقه نقوم بعمل العجينه ونتركها ترتاح لمدة 20 دقيقه نحضر الزعتر بالسمسم مع زيت الزيتون ثم نقوم بتكوير العجين وكل كوره نفردها على شكل رغيف مدور رقيق ونقوم بوضع الزعتر الممزوج بزيت الزيتون ويدخل الفرن درجة حراره عاليه 200 درجه الى ان تاخز حروف المنقوشه اللون الذهبى الجميل بالهنا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن