بافلو ونجس
(أجنحة الدجاج الحارة)
المقادير
معلقة كبيرة من خلطة توابل
كوب دقيق أبيض
بيضة
نص كوب لبن كامل الدسم
نص كيلو صدور فراخ فيلية أو أجنحة دجاج
و4 كوب زيت نباتي للقلي
ربعكوب صلصة حارة
معلقة كبيرة سمنة
صوص الجبنة الركفور الجاهز أو
ساور كريم أو هني مسترد حسب الرغبة
طريقة الطبخ
في وعاء يوضع الدقيق ويخلط جيداً مع خلطة التوابل
في وعاء أخر يضرب جيداً اللبن مع البيضة
لو حتستعلموا صدور دجاج بدل الأجنحة
يبقى يقطع كل صدر إلى ثلاث شرائح
واحدة واحدة توضع قطعة الدجاج في خاليط اللبن والبيض وبعدين في الدقيق
تكرر الخطوة تاني حتى يشرب الدجاج الدقيق جيداً
بعدما تنتهي من تتبيل كل قطع الدجاج
توضع في طبق وتدخل الثلاجة لمدة نصف ساعة
يسخن الزيت في طاسة غويطة أو حلة لغاية لما يغلي
على نار متوسطة تقلي الصدور لمدة عشر دقائق
أو الأجنحة لمدة 7 دقائق لحد لما لونها يحمر
في طاسة تانية صغيرة الحجم
تسخن السمنة على نار هادية ويضاف إليها الصوص الحار ونقلب جيداً
لما الأجنحة تستوي تصفى على طبق عليه ورق مطبخ وتترك عشر دقائق
توضع الأجنحة في علبة بغطاء محكم زي علب لوك & لوك
يوضع الصوص الحار والسمنة فوق الدجاج
تقفل العلبة وترج جيداً حتى تغطى كل الدجاج
تقدم الأجنحة مع صوص الجبنة الركفور
أو ساور كريم أو هني مسترد حسب الرغبة
تعليقات
إرسال تعليق