التخطي إلى المحتوى الرئيسي

أجنحة الدجاج الحارة



بافلو ونجس
(أجنحة الدجاج الحارة)

المقادير

معلقة كبيرة من خلطة توابل
كوب دقيق أبيض
بيضة
نص كوب لبن كامل الدسم
نص كيلو صدور فراخ فيلية أو أجنحة دجاج
و4 كوب زيت نباتي للقلي
ربعكوب صلصة حارة
معلقة كبيرة سمنة
صوص الجبنة الركفور الجاهز أو
ساور كريم أو هني مسترد حسب الرغبة

طريقة الطبخ

في وعاء يوضع الدقيق ويخلط جيداً مع خلطة التوابل
في وعاء أخر يضرب جيداً اللبن مع البيضة
لو حتستعلموا صدور دجاج بدل الأجنحة
يبقى يقطع كل صدر إلى ثلاث شرائح
واحدة واحدة توضع قطعة الدجاج في خاليط اللبن والبيض وبعدين في الدقيق
تكرر الخطوة تاني حتى يشرب الدجاج الدقيق جيداً
بعدما تنتهي من تتبيل كل قطع الدجاج
توضع في طبق وتدخل الثلاجة لمدة نصف ساعة
يسخن الزيت في طاسة غويطة أو حلة لغاية لما يغلي
على نار متوسطة تقلي الصدور لمدة عشر دقائق
أو الأجنحة لمدة 7 دقائق لحد لما لونها يحمر
في طاسة تانية صغيرة الحجم
تسخن السمنة على نار هادية ويضاف إليها الصوص الحار ونقلب جيداً
لما الأجنحة تستوي تصفى على طبق عليه ورق مطبخ وتترك عشر دقائق
توضع الأجنحة في علبة بغطاء محكم زي علب لوك & لوك
يوضع الصوص الحار والسمنة فوق الدجاج
تقفل العلبة وترج جيداً حتى تغطى كل الدجاج
تقدم الأجنحة مع صوص الجبنة الركفور
أو ساور كريم أو هني مسترد حسب الرغبة

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا